Jump to content


Photo
- - - - -

Odd emergency


  • This topic is locked This topic is locked

DragonLoVer

  • dragonlover user photo
  • Group: Members
  • Posts: 46 posts
  • Joined: 29-May 07

Posted 12 June 2007 - 05:14 PM ( #1 )

Well I was earning points for my tama and I had about 6200 (thats not the points though) so I changed the time to I think 2:59 so that the store gets a restock and the matchmaker comes [my tamas 6]. I waited 1 minute then Star [my tama] made the 'attention beep' and the machmaker came. I clicked the B button [you know, the one in the middle] and she brought a VERY WIERD character. Actualy, its not even a character. It looked something like this:

..___
.. . . . _

[I dont remember the rest of it ^]

So im like oh what the heck, must be some glitch lets see what he does. Then the 'Love? yes/no' screen popped up and I wanted a boy so I wanted to select 'yes' and this was the third time 'Machy' came. So I clicked the B button again and nothing happened! Suddenly the screen went blank. I got scared for my tama so I clicked all the buttons one by one once. When I clicked the C button 2 lines blinked on the screen something like this:
[top of screen]
_____.


[and bottom]
______


I clicked all the buttons again one by one once and this time nothing happened so I quickly unscrewed the back and took out the battery. I let my tama rest so I didnt touch it for some 15 min. Then I came back and put in the battery. I clicked the B button and selected download and my tama was all fine. The points were down to 0 though :'( I had 6200 before, and the time was 4:00 AM. I changed it to 2:59 and 'Machy' and I got another girl. Grrr...

So my point is..... CAN ANYONE EXPLAIN WHAT HAPPENED?????

Ok heres some stuff:

1] I havent gotten my tama wet at all
2] My tama has been near the computer and i read a topic here that said that your tama would 'act wierd' if you keep it very close to the comp. I put my tama on the table above the comp.
3] Glich? Never heard of one like this

Please reply if you have ANY idea of this odd problem.

Edited by DragonLoVer, 12 June 2007 - 05:14 PM.


Replies

7

Views

267

Started

12 Jun 2007

Last Post

14 Jun 2007

GozarutchiGuy

  • gozarutchiguy user photo
  • Group: Members
  • Posts: 144 posts
  • Joined: 04-February 07

Posted 12 June 2007 - 05:37 PM ( #2 )

Weird, weird, WEIRD! There are many stories of matchmaker problems, and this seems like most others. Two of the cases are here: http://www.tamatalk....hmaker problems and http://www.tamatalk....opic=111244&hl= . It's strange, and like most other glitches, no one knows what causes them. Since everyone with this problem has described it ALMOST identically, there is probably a common cause. Something got messed up in the programming, I suspect. But no one is quite sure.





:huh: GozarutchiGuy :o



Invasion of the dancing Ninjas!
:gozarutchi: :gozarutchi: :gozarutchi: :gozarutchi: :gozarutchi: :gozarutchi: :gozarutchi: :gozarutchi: :gozarutchi: :gozarutchi:

DragonLoVer

  • dragonlover user photo
  • Group: Members
  • Posts: 46 posts
  • Joined: 29-May 07

Posted 12 June 2007 - 06:44 PM ( #3 )

Good, then im not the onlyone with this wierd glich. This is the first time this happened to me though. And the machmaker so far has brought normal adults. This happened like 15 min ago and Machy brought only one more tama. Ill haveto wait for my next generation to grow up to see if she brings a adult.

Angel:)

  • angel user photo
  • Group: Members
  • Posts: 723 posts
  • Joined: 05-January 07

Posted 13 June 2007 - 12:33 AM ( #4 )

It never happens to me!and mines on its 9th generation!
so it means its fine now?

marierock13

  • marierock13 user photo
  • Group: Members
  • Posts: 162 posts
  • Joined: 28-February 06

Posted 13 June 2007 - 06:18 AM ( #5 )

I have had that glitch 4 times on my V4 sunflower tam... I think that they rushed when they made V4s, to get them out for Christmas, and therefore, there are tons of glitches... dang annoying though! :furawatchi: :kuribotchi:

PeaceFrog777

  • peacefrog777 user photo
  • Group: Members
  • Posts: 1,024 posts
  • Joined: 30-April 07

Posted 13 June 2007 - 01:01 PM ( #6 )

I believe this is a common glitch on the v4. That's what you have, right? V4s were a bit rushed to make it out for Christmas. If it's a chronic problem, write to Bandai and ask them to fix it for you. Someone else posted that Bandai offered to fix his or her tama or replace it.

tulip978

  • tulip978 user photo
  • Group: Members
  • Posts: 1,503 posts
  • Joined: 12-February 06

Posted 13 June 2007 - 04:54 PM ( #7 )

Something similar happened to me. The matchmaker came and I pressed the button, but before the character came out the screen went black and then looked like this for a few seconds:

-------------------
-------

------------------

And THEN the screen went blank, so I replaced the battery. I set the time to 2:59 and then my tamagotchi had a boy and everything was back to normal. As for the character your matchy brought out...my old timer lady turned into that after she ran out of batteries while paused! She was a V2 though...

It's sure good to know I'm not the only one with this glitch!

XOXO,
tulip
:o

heart of stone87

  • heart-of-stone87 user photo
  • Group: Account Closed
  • Posts: 966 posts
  • Joined: 20-April 07

Posted 14 June 2007 - 12:28 AM ( #8 )

That is a common glitch although,i have never had it.And there was a topic that said it acts wierd if you keep it close to the comp? thats wierd.....