Jump to content


Photo
- - - - -

Tama making the wrong beeps

version 5 sound beeeeeeeeeeeeeeep

  • This topic is locked This topic is locked

Eternal Mametchi Fan

  • eternal-mametchi-fan user photo
  • Group: TamaTalk Lifetime Angelgotchi
  • Posts: 6,070 posts
  • Joined: 21-January 12

Posted 07 March 2012 - 02:20 AM ( #1 )

Hello! My version 5 went missing years ago but, recently, it just seemed to appear out of the blue. Spooooooooooooky...and it STILL HAD A BATTERY IN! Luckily, it somehow hadn't leaked so I have started using it again. But a lot of the time it makes the wrong beeps! Once when I was playing Shoe Pairs, it made the "death beep" that only plays when the Tamagotchi is dying! And when I won a mini-game, instead of having the happy tune, it had the long beep you hear when you reset the Tamagotchi. And a lot of the time when I select something it makes a weird, low-pitched beep I haven't heard before. What could be the reason?

Replies

7

Views

756

Started

07 Mar 2012

Last Post

14 Apr 2012

Violetchilluvr3

  • violetchilluvr3 user photo
  • Group: TamaTalk Angelgotchi
  • Posts: 2,202 posts
  • Joined: 09-February 09

Posted 07 March 2012 - 08:22 AM ( #2 )

Since you lost it years ago it's possible the battery has corroded. Open it up and gently clean it with some rubbing alcohol. If that still doesn't work you can open it up to the circuit board and clean that, but remember to be careful.

Tamacake

  • tamacake user photo
  • Group: Members
  • Posts: 169 posts
  • Joined: 09-January 12

Posted 09 March 2012 - 09:02 PM ( #3 )

You might of misundersood the beeps, but if not then i agree with violetchiluver3

ayan300

  • ayan300 user photo
  • Group: Members
  • Posts: 401 posts
  • Joined: 28-November 11

Posted 09 March 2012 - 10:29 PM ( #4 )

I agree with violetchiluvur3. I have never seen something like that happen before.
Hope you get that fixed! :)

kuchitama001

  • kuchitama001 user photo
  • Group: Members
  • Posts: 255 posts
  • Joined: 28-February 11

Posted 11 March 2012 - 01:55 AM ( #5 )

Don't worry, Eternal Mametchi Fan, I've encountered this problem before, first, open up the back of the V5, where the battery and reset button is, and see if the speaker has any dust or debris in it, lightly blow it if it does, another thing that works usually, you know the 4 smaller screws?, tighten them, but not TOO hard, and finally ;), with, a VERY SLIGHTY damp cloth, (like a wetwipe maybe? :D) and wipe the battery port, hope it works!!! :)

xxKuchipatchixx

  • xxkuchipatchixx user photo
  • Group: Members
  • Posts: 283 posts
  • Joined: 06-April 12

Posted 11 April 2012 - 03:33 PM ( #6 )

That sounds similar to what my old V3 used to do it had many issues before I droped it and the screen leaked so the whole screen was black, anyways my old V3 used to mix up its beeps whenever I left on on for more than a week without resetting it so every week I reset it and the problem was magically gone lol..... until next week lol.

</html>

  • html user photo
  • Group: Members
  • Posts: 75 posts
  • Joined: 04-April 12

Posted 14 April 2012 - 01:40 AM ( #7 )

Well I don't know about all of you,
But I believe that happens to alot of V5s.
Sometimes there may be a small beep that's not meant to be there.
It's no problem,really.I got mine used,and this also happened to my new just opened V5.
This,is not normal though.There may be the occaisonal misplaced beep,
But this is not normal.As mentioned,
The speakers may be to blame.Carefully open your Tamagotchi up,and gently wipe any
debris on the speakers/battery contacts.
Good luck! :)

MametchiBub=^X^=

  • mametchibubx user photo
  • Group: Members
  • Posts: 171 posts
  • Joined: 09-April 12

Posted 14 April 2012 - 03:57 AM ( #8 )

Maybe your Tamagotchi has some dust in it..
Well if you know what I mean XD
Well anyway... Just open up your tamagotchi then take out the battery then blow or dust off where you normally put your battery in..
Then put your battery in again and download your previous tama, unless you want to reset. :)
I hope this helped.. :) :kuribotchi: :nyatchi:
Well that's how I got my new V5 fixed cos mine made that sound until I cleared some dust out from where the battery was :D

Edited by MametchiBub=^X^=, 14 April 2012 - 04:01 AM.





Also tagged with one or more of these keywords: version 5, sound, beeeeeeeeeeeeeeep