Jump to content


Photo
- - - - -

v3s that drain batteries..


  • This topic is locked This topic is locked

Aliciavz88

  • aliciavz88 user photo
  • Group: Members
  • Posts: 375 posts
  • Joined: 07-February 12

Posted 17 November 2012 - 12:53 AM ( #1 )

Ive been trying to figure our which v3s besides for mine have this issue. I have the light lavinderish purple v3 with the hears w/ wings. But over and over i put batteries in the thing, and 3 days latr, i get the battery with a x through it flashing. I love how the v3s run, and wanna get some more. But before i do, i want to figure out which other v3s are part of the "bad" wave group. If you think your tama does this too, pls post. :D

Replies

7

Views

250

Started

17 Nov 2012

Last Post

17 Nov 2012

ciara683

  • ciara683 user photo
  • Group: TamaTalk Angelgotchi
  • Posts: 811 posts
  • Joined: 14-August 05

Posted 17 November 2012 - 01:24 AM ( #2 )

The v3 came out in 4 waves.

wave 1: http://www.iaza.com/...73649251600.jpg

wave 2: http://www.iaza.com/...73624362500.jpg

wave 3: http://www.iaza.com/...73622675600.jpg

wave 4: http://www.iaza.com/...73648345500.jpg

maybe it was from the earlier waves?

Aliciavz88

  • aliciavz88 user photo
  • Group: Members
  • Posts: 375 posts
  • Joined: 07-February 12

Posted 17 November 2012 - 04:09 AM ( #3 )

mines part of the 3rd wave group.. hmm that makes no sense..

MusicalAngelgotchiOfLove

  • musicalangelgotchioflove user photo
  • Group: Members
  • Posts: 262 posts
  • Joined: 29-December 11

Posted 17 November 2012 - 05:30 AM ( #4 )

My brother's Tamagotchi is in the 1st wave group. It doesn't do what you described at the top. Maybe it is just faulty.

Eternal Mametchi Fan

  • eternal-mametchi-fan user photo
  • Group: TamaTalk Lifetime Angelgotchi
  • Posts: 6,115 posts
  • Joined: 21-January 12

Posted 17 November 2012 - 06:22 AM ( #5 )

My V4.5 does that...I don't think it depends on the shell design. Just a faulty Tamagotchi.

neonmoo

  • neonmoo user photo
  • Group: TamaTalk Angelgotchi
  • Posts: 396 posts
  • Joined: 28-September 12

Posted 17 November 2012 - 06:29 AM ( #6 )

I had that with mine too mine was pale green with gren swirls (not in the lists). I remember reading somewhere that the brand of batteries has an effect and that the V3's just eat Duracel and to get anything but those and it worked for mine.

Midorime

  • midorime user photo
  • Group: Members
  • Posts: 1,318 posts
  • Joined: 14-November 12

Posted 17 November 2012 - 08:35 AM ( #7 )

Are you using Alkaline or Lithium batteries? Here's a comparison: http://www.medicbatt...ared-to-lithium

I would say try Lithium if you can, just make sure the voltage is the same. Alkaline drain way fast because they're overall cheapie batteries.

(If I am wrong on this and others say Lithium is not recommended for vpets, then please ignore me.)

Aliciavz88

  • aliciavz88 user photo
  • Group: Members
  • Posts: 375 posts
  • Joined: 07-February 12

Posted 17 November 2012 - 09:30 PM ( #8 )

Yai just baught brand new batteries online..the lithium kind. If this makes my v3 work ill b thrilled..woohoo. (Good thing i didnt debug it of frustration) haha Thanks for the suggestions.. i hope it works! (fingers crossed)