Jump to content


Photo

  • Please log in to reply

vickagoh

  • vickagoh user photo
  • Group: Members
  • Posts: 5 posts
  • Joined: 01-May 13

Posted 01 May 2013 - 09:27 AM ( #1 )

Please, Tamagotchi Fans know this kind of problem?

 

My Tamagotchi Plus Color (TMGC+C) Japan version's time is freezing so the egg can't hatch and can't play at all.

I change the battery, try reset and loading still the same.

The screen just display egg is moving without hatching and i check the time is not ticking.

 

Any solution to fix it? Thanks before.



Replies

7

Views

538

Started

01 May 2013

Last Post

04 May 2013

ichiro.malfoy

  • ichiromalfoy user photo
  • Group: TamaTalk Guides
  • Posts: 1,911 posts
  • Joined: 20-April 12

Posted 01 May 2013 - 09:29 AM ( #2 )

Have you tried changing the time?

 

On the clock screen, press both A and C at the same time.


Edited by ichiro.malfoy, 01 May 2013 - 09:29 AM.


vickagoh

  • vickagoh user photo
  • Group: Members
  • Posts: 5 posts
  • Joined: 01-May 13

Posted 01 May 2013 - 09:46 AM ( #3 )

Yes i try to change the time but still nothing changed.

I try all possibility even brought to clock store and game service. They don't have solution :(



ichiro.malfoy

  • ichiromalfoy user photo
  • Group: TamaTalk Guides
  • Posts: 1,911 posts
  • Joined: 20-April 12

Posted 01 May 2013 - 10:02 AM ( #4 )

So after you changed the time, the clock does not "tick" ?

 

If that's the case, it does appear broken.


Edited by ichiro.malfoy, 01 May 2013 - 10:08 AM.


SailorRosette

  • sailorrosette user photo
  • Group: TamaTalk Guides
  • Posts: 5,441 posts
  • Joined: 15-September 08

Posted 01 May 2013 - 11:21 AM ( #5 )

Did you try to remove the batteries then leave them out for a little bit? Then reset after you put them back in?

vickagoh

  • vickagoh user photo
  • Group: Members
  • Posts: 5 posts
  • Joined: 01-May 13

Posted 04 May 2013 - 08:50 AM ( #6 )

So after you changed the time, the clock does not "tick" ?

 

If that's the case, it does appear broken.

Yes the second still not ticking.

At first we set the date and clock : hour, minute then after ok button, the second usually ticking.

But this doesn't appear to tick.



vickagoh

  • vickagoh user photo
  • Group: Members
  • Posts: 5 posts
  • Joined: 01-May 13

Posted 04 May 2013 - 08:53 AM ( #7 )

Did you try to remove the batteries then leave them out for a little bit? Then reset after you put them back in?

Just now i put batteries to active my tamagotchi. The baby gotchi appear and walking around.

But the big problem is the second on the time is not working.

If the time is not working, gotchi will always remain as a baby, full, and never want something.

No meaning again :(



tamagotchialice

  • tamagotchialice user photo
  • Group: Members
  • Posts: 517 posts
  • Joined: 23-January 12

Posted 04 May 2013 - 01:36 PM ( #8 )

Have you tried opening it up? Maybe open it up and use a clean Q-tip to clean it off? Try rubbing the circuit board gently with it..maybe that will help???






Also tagged with one or more of these keywords: tamagotchi, plus, color, tmgc+c, japan