Jump to content


Photo
- - - - -

Somethings wrong!


  • This topic is locked This topic is locked

Tamacool

  • tamacool user photo
  • Group: Members
  • Posts: 1,764 posts
  • Joined: 09-April 05

Posted 23 February 2006 - 10:27 AM ( #1 )

Now this isn't to do with the tamagotchi pet itelf but with the actual tamagotchi.
Let me start from the beginning, I opened up both backs of my tama to see if it could be debugged, which it couldn't, so a put the backs but I didn't srew on the 2nd back properly, so it went all glitchy, I screwed on the back again so it was tight and put in a new battery, but it keeps on saying its got no battery and the screen goes blank, its not the battery I know that because I tried out the battery on my other tamagotchi and it worked perfectly!

Can some one tell whats wrong and how I can sort it out if you understand what my problem is.

Regards,
TC

Replies

14

Views

184

Started

23 Feb 2006

Last Post

23 Feb 2006

memetchi_man

  • memetchi-man user photo
  • Group: TamaTalk Angelgotchi
  • Posts: 622 posts
  • Joined: 13-July 05

Posted 23 February 2006 - 10:40 AM ( #2 )

I dunno, sorry man....

tama05

  • tama05 user photo
  • Group: Account Closed
  • Posts: 1,154 posts
  • Joined: 28-October 05

Posted 23 February 2006 - 10:42 AM ( #3 )

I don't know. Try a search on google.

K32

  • k32 user photo
  • Group: Members
  • Posts: 31 posts
  • Joined: 20-February 06

Posted 23 February 2006 - 10:42 AM ( #4 )

no idea ^_^

Tamacool

  • tamacool user photo
  • Group: Members
  • Posts: 1,764 posts
  • Joined: 09-April 05

Posted 23 February 2006 - 10:51 AM ( #5 )

I can't find anything on google or anywhere! HELP!

memetchi_man

  • memetchi-man user photo
  • Group: TamaTalk Angelgotchi
  • Posts: 622 posts
  • Joined: 13-July 05

Posted 23 February 2006 - 11:05 AM ( #6 )

ask someone who actually knows!

par105

  • par105 user photo
  • Group: Members
  • Posts: 118 posts
  • Joined: 09-February 06

Posted 23 February 2006 - 12:20 PM ( #7 )

Sometimes it's because you have the wrong battery, usually it's too thin. FOR ANYONE WHO'S READING THIS, THE BEST BATTERY FOR A TAMAGOTCHI IS THOSE THIN BATTERIES AND THE TYPE IS 2032. OK? SO THOSE ARE THE ONES YOU SHOULD BUY, NOT 2016, OR 2024 BECAUSE THE BATTERY WILL RUN OUT QUICKER AND SOMETIMES IT WILL NOT WORK BECAUSE IT IS TOO THIN. IF YOU HAVE ANY QUESTIONS ABOUT THE BATTERY PM ME. THE ACTUAL BATTERY THAT COMES WITH A TAMAGOTCHI IS THE 2032.
(sorry for the caps)

Tamacool

  • tamacool user photo
  • Group: Members
  • Posts: 1,764 posts
  • Joined: 09-April 05

Posted 23 February 2006 - 02:13 PM ( #8 )

I do have CR2032 battery which the tama says it takes, but I have made a few adjustments to it, and I think its working ok, but still post suggestion of what 2 do.

Regards
TC

Ristar

  • ristar user photo
  • Group: Members
  • Posts: 1,375 posts
  • Joined: 02-May 05

Posted 23 February 2006 - 03:19 PM ( #9 )

RISTAR SEZ: ALWAYS USE A CR2032 CELL BATTERY ON THE TAMAGOTCHI. ANY OTHER BATTERY MAY DAMAGE THE UNIT.

It even says in the manual to use CR2032 batteries in the Tamagotchi unit. You don't want to break it, do you?

GotchiGirl!

  • gotchigirl user photo
  • Group: Members
  • Posts: 246 posts
  • Joined: 08-January 06

Posted 23 February 2006 - 03:37 PM ( #10 )

Lithium CR2032 batteries last for about a year, those would probably solve the problem.
I have Lithium CR2032 batteries in all my Tamagotchis, but Lithium batteries are more expensive.

koolnesskat

  • koolnesskat user photo
  • Group: Members
  • Posts: 140 posts
  • Joined: 15-February 06

Posted 23 February 2006 - 06:40 PM ( #11 )

When you hit reset, the screen goes blank till you release you pen, paperclip, bobbypin, ect.Your reset button probaly got jammed. :)

Santi

  • santi user photo
  • Group: Members
  • Posts: 311 posts
  • Joined: 18-April 05

Posted 23 February 2006 - 07:09 PM ( #12 )

Maybe you need to push a little the battery :mametchi: That happened to me!

Once, I opened my V2 tama for debugging, when I closed it some pixels of the screen didnt work! Then I opened my V1 tama, taked the screen, I puted the V1 screen in my v2 and... guess what... It worked! :hitodetchi: :huh: Im so proud!

Edited by Santi, 23 February 2006 - 07:10 PM.


memetchi_man

  • memetchi-man user photo
  • Group: TamaTalk Angelgotchi
  • Posts: 622 posts
  • Joined: 13-July 05

Posted 23 February 2006 - 07:13 PM ( #13 )

yeah you need a really fat battery

EllaCasey

  • ellacasey user photo
  • Group: Members
  • Posts: 469 posts
  • Joined: 11-January 06

Posted 23 February 2006 - 07:37 PM ( #14 )

Sorry. . .but I think your tama is doomed to tamaheaven. . .once again, sorry.

*missaqua*

  • missaqua user photo
  • Group: Members
  • Posts: 62 posts
  • Joined: 12-February 06

Posted 23 February 2006 - 08:25 PM ( #15 )

AWESOME!!!SWEET!!!...wha? :huh: